28 Ιανουαρίου 2011

Προς: Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας,
           Δήμαρχο Ευρώτα , Αντιδήμαρχο Παιδείας

Με μεγάλη λύπη αγωνία και αγανάκτηση μαζί ακούμε τελευταία ότι γίνονται συζητήσεις και σχέδια για το κλείσιμο του Γυμνασίου- Λυκείου Κροκεών. Ευχόμαστε οι φήμες να μην αληθεύουν.

Με το γράμμα μας αυτό όμως, ως εκπρόσωποι τετρακοσίων και πλέον Κροκεατικών οικογενειών στη Αμερική και Καναδά θέλουμε να σας γνωρίσουμε ότι όλος ο Κροκεατικος κόσμος στην διασπορά είναι ενάντια σε οποιαδήποτε καν συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων μας.

Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε όλους τους λόγους που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί το Γυμνάσιο και Λύκειο Κροκεών, απλώς θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ήταν οι πρώτοι Κροκεάτες μετανάστες - οι πατεράδες και παππούδες μας - αυτοί που με τον στέρημά τους τότε την δεκαετία του 1920, έκτισαν το πρώτο σχολικό κτίριο, Σχολαρχείο τότε, Γυμνάσιο αργότερα και σήμερα Πνευματικό Κέντρο Κροκεών. Το Γυμνάσιο μας, από το οποίο ξεπήδησαν τόσοι επιστήμονες και λόγιοι όχι μόνο του χωριού αλλά και όλης της Λακωνίας, το επανδρώσαμε τη δεκαετία του 1960 με εργαστήρια, βιολογίας/ φυσικοχημείας και αργότερα με την βιβλιοθήκη που λειτουργεί μέχρι και σήμερα στο χωριό.

Σε αυτήν τη δύσκολη ώρα για το χωριό μας είμαστε συμπαραστάτες, και όπως και στο παρελθόν, με όλες μας τις δυνάμεις και με όλα τα μέσα θα βοηθήσουμε ώστε τα σχολεία μας να έχουν όλες τις απαραίτητες υποδομές.
Καλούμε την Πολιτεία να μην προχωρήσει σε καμιά διαδικασία κλεισίματος του Γυμνασίου και Λυκείου Κροκεών, και υποσχόμαστε ότι θα είμαστε παρόντες σε ότι μας ζητηθεί για τα σχολεία του αγαπημένου μας χωριού.

Με εκτίμηση
Το διοικητικό συμβούλιο
Δρ. Γιάννης Μέριανος, πρόεδρος
Κώστας Γ. Αναγνωστάκος , 1ος αντιπρόεδρος
Παύλος Δ. Λιντζέρης, 2ος αντιπρόεδρος
Γιώργος Θεοδωράκος, ταμίας
Μίμης Κατσέτος, γραμματέας

Πρώην πρόεδροι
Δρ. Παναγιώτης Παντελεάκης, Δημήτριος Σερεμέτης, Δημήτριος Κάκας, Σταύρος Κατσέτος, Αναστάσιος Κατσέτος,

 


Krokeai Society, USA & Canada  - Σύλλογος Κροκεατών Αμερικής Καναδά